Rozwiązanie dwóch zadań
...: Witam. Błagam o rozwiązanie dwóch zadań. I prosze nie piszcie że tu zrób tak, potem podstaw i
pomnóż. Chciałbym mieć je zrobione od początku do końca. Za wszelką pomoc bardzo dziękuje!
A oto zadania:
1.Znajdź równanie symetralnej odcinka AB
a) A=(5,−1) B=(−3,3)
b) A=(3,−2) B=(−1,6)
2.Podaj środek i promień okręgu o równaniu
a) (x−5)
2 + (y−3)
2 = 36
b) x
2 + (y+7)
2 = 3/4
c) x
2 + y
2 − 4x = 21
d) x
2 + y
2 + 6x − 10y + 30 = 0
Dziękuje
19 lut 19:19
19 lut 19:20
Aga1: Przykład1.a, przed chwilą robiłam, odszukaj.
19 lut 19:20
19 lut 19:22
Artur z miasta Neptuna:
I co Ci po rozwiązaniu, jak nie będziesz miał bladego pojęcia "co jest skąd", więc na
sprawdzianie i tak nic nie napiszesz.
19 lut 19:25
...: @A ku ku
przecież tam nie ma rozwiązań!

nierozumiem też ile wynosi promień(r) z 3/4
19 lut 19:35
19 lut 19:39
19 lut 19:39
19 lut 19:40
A ku ku:
Słabo szukasz
19 lut 19:40
...: @ A ku ku
a możesz mi znaleść przykładowe zadanie 6?
19 lut 20:22
...: znaczy się 1 ?
19 lut 20:43
Mila: Okrąg
c) doprowadzasz do postaci kanonicznej:(x−a)2 +(y−b)2=r2
x2 + y2 − 4x = 21
(x2−4x) +y2=21⇔(x−2)2 − 4 + y2=21
⇔(x−2)2 + y2=25
⇔(x−2)2 + y2=52
S=(2,0)⋀ r=5
19 lut 20:58
19 lut 22:55