matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pytanie
seba21:
35.1= −1.3+(n+1)*2,8 czy ktos obliczy mi n
19 lut 18:59
A ku ku:
a
n
−a
1
a
n
= a
1
+(n−1)*r ⇒ a
n
−a
1
=nr−r ⇒ a
n
−a
1
+r=nr ⇒n =
+1
r
19 lut 19:15