matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Proszę rozwiążcie to :)
XYZ:
Witam. Mógłby ktoś mi to rozwiązać
: Określ monotoniczność ciągu. 1. a
n
= n
2
−1
1−n
2. a
n
=
n+1
19 lut 18:31
Mila:
Badasz znak róznicy: a
n+1
−a
n
>0 ciąg rosnący a
n+1
−a
n
<0 ciąg malejący a
n+1
−a
n
=0 ciąg stały.........
19 lut 20:37