Szybka pomoc
marny: Mam dość głupie pytanie, ale dzisiaj strasznie nie ogarniam. Mianowicie:
36=a√32
a√3 = 72
a= 24√3
Jak tutaj wyszło 24√3 ? 72 zostało przez coś podzielone, bo nie umiem nic wymyślić xd
19 lut 18:16
Zak z rasy joonów : a
√3 = 72
a = 24
√3
19 lut 18:18
Ania: | 72 √3 | |
| i jest usunięta niewymierność |
| √3 | |
19 lut 18:18
bmw 735i: 72:√3=72:9=8
19 lut 18:18
Ania: przez 3 miało być
19 lut 18:18
marny: aaaa, o matko....dobra, dzięki za szybką odpowiedź
19 lut 18:19
bmw 735i: o moj Boze, chyba mozg mi wyparowal po egzaminie
19 lut 18:20