Pomoc
Krzysiek: Czesc bylby ktos tak mily i wytlumaczyl ocb ?

|
√2 −3 | =
|1 −
√3 | =
19 lut 16:44
Mila: Wartość bezwzględna to odległość liczby od zera na osi liczbowej, musi być dodatnia
1) |√2−3| =3−√2
2) .. =√3 −1 Pytaj, czego nie rozumiesz.
19 lut 16:50
Krzysiek: czyli musze to tak jakby odwracac ?
19 lut 16:52
konrad: jak zawartość modułu jest większa lub równa zero to nie
19 lut 16:53
Krzysiek: Konrad , mozesz podac jakis przyklad ?
19 lut 16:54
konrad: |√3−1|
19 lut 16:55
konrad: po prostu sprawdzać wartość tego co jest w module i jak jest mniejsza od zera to poszczasz
moduł zmieniając znaki, w przeciwnym wypadku opuszczasz bez żadnych zmian
19 lut 16:56
Mila: Zaznacz te liczby na osi liczbowej i zrozumiesz, nie ucz się na pamięć.
|−5| =5
|5|=5 bo obie liczby leżą w tej samej odleglości od zera.
19 lut 16:57
Krzysiek: czyli :
| √3 − √7 | = √7 − √3 ?
19 lut 16:59
konrad: tak
19 lut 17:01
Krzysiek: Okej dzieki wielkie

zrozumialem juz
19 lut 17:03