matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Prosze o pomoc..
kkk:
1)Punkt (1;9) należy do y=ax2 +bx+ c. oblicz sumę współczynników a,b i c 2)Punkt (−3;4)jest wierzchołkiem paraboli y=2x2 +4x+c. Oblicz b oraz c.
19 lut 16:27
Zak z rasy joonów :
1) a+b+c = 9 2) nie ma b.
19 lut 16:32