matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
proszę o pomoc!
Aleksandra:
promien koła wpisanego w kwadrat o przekatnej długości 8 jest równy?
19 lut 16:23
Ania:
8 = a
√
2
a= 4
√
2
r = 2
√
2
19 lut 16:32
Piotruś Pan:
Pitagorasa znasz? albo wzór na przekątna kwadratu?
19 lut 16:33