Wielomiany . Proszę o pilną pomoc w rozwiązaniu !
Nikusia: Proszę o pomoc w rozwiązaniu tych zadań

1)Wyznacz wzór wielomianu postaci w(x)=x4+ax3+bx62+cx+d, o ktorym wiadomo ze jego pierwiastki
są liczby:−√2 ,−1,1,√2
2)Dany jest wielomian W(x)=4x4−6x3−(a+3)x+8
a.wyznacz wartość a wiedzac ze w(−1)=23
b.sprawdz czy dla wyznaczonej wartosci a spełniona jest rownosc |W(1)−W(−1)|=22
3)Dany jest wielomian P(x)=4x
3−12x
2+9x xER
a.dla jakich argumentów wielomian P(x) przyjmuje wartość 27?
b.Wielomiany P(x)=4x
3−12x
2+9x oraz w(x)=x(ax+b)
2 są równe ,wyznacz a i b.
4)Dany jest wielomian W(x)=x
3+2x
2+5 .Sprawdź czy wielomian G(X)=W(x+1)−W(x) nie ma miejsc
zerowych