log
Ada: przedstaw wyrazenie w postaci logarytmu : log5x3 +2 logx=
19 lut 14:54
Ada: poprawka log5x3
19 lut 14:55
Ada: oblicz :
log100−log1/416 =
19 lut 14:56
Ada : pomozcie
19 lut 15:05
Mila: log5x3 +2logx = Taki zapis?
19 lut 15:32
miska: tak
19 lut 15:35
Mila: =log5+logx
3+logx
2=log(5x
5)
19 lut 15:41
Ada: dziekuje
19 lut 15:51
Ada: a cos takiego ?
rozwiaz rownanie 2x+4−2x=45
19 lut 15:52
Mila:
2x*24 −2x=45
2x*(16 −1 ) =45
spróbuj dalej sama
19 lut 15:56
Ada: 2x*15=45 / 15
2x=3
x=log23 ?
19 lut 16:00
Ada: przedstaw wyrazenie w postaci logarytmu :
3log4x2−log42x=
19 lut 16:02
Mila: Równanie dobrze, napisz ostatni przykład sama, to sprawdzę.
19 lut 16:05
Ada: tylko wlasnie nie wiem od czego zaczac
19 lut 16:11
Ada: = log41/2=log49(1/2x5)=log41/2+log5x5=−1/2+5log4x ?
19 lut 16:13
Ada:
19 lut 16:18
Mila: Nie tak.
| | x6 | | x5 | |
log4(x2)3 − log4 (2x)=log4 |
| = log4 |
| |
| | 2x | | 2 | |
sprawdź odpowiedzi,
bo zapis log
42x to co innego niż log
4 (2x)
19 lut 16:25
Ada: aha kurde
19 lut 16:27
Ada: a to jest dobrze :
0,6log0,615= 15
19 lut 16:30
Mila: Dobrze.
Sprawdzasz odpowiedzi w książce? czy ich nie masz?
19 lut 16:32
Ada: to akurat mialm zrobione ale nie wiem skad to sie wzielo
19 lut 16:33
Ada: 1,3log1,35= ?
19 lut 16:34
Mila: =5
zasada :2log2 555=555
2log2 245=245
4log4 555=555
19 lut 16:41
Ada: Jezu jaka Ty jestes z tego dobra , nie wiesz jak mi ratujesz życie
19 lut 16:45
Mila:

pisz jeszcze, za kilka minut wyrzucą mnie z komputera i będę po 20.
19 lut 16:47
Ada: log5√5=
19 lut 16:50
Ada: log1/981+log100=
19 lut 16:51
Ada: log1000−log1/416=
19 lut 16:51
Ada: log64+log69=
19 lut 16:52
Ada: log798−log72=
19 lut 16:52
Mila: log5√5= c
z definicji⇔5c=√5⇔5c=50,5
19 lut 16:53
Mila: dalej licz z definicji, a ja sprawdzę.
19 lut 16:54
Ada: drugi przyklad = −2+2=0 ?
19 lut 16:56
Ada: trzeci log6(4*9)=log636=2 ?
19 lut 16:57
Ada: a czwartego nie wiem trzeba podzielic ?
19 lut 16:57
Mila: log798−log72=log7(98:2)=
19 lut 17:00
Ada: log749=7
19 lut 17:01
Ada: dzieki Ci bardzo

ja uciekam
19 lut 17:02