funkcja
papi: 1znajdz dziedzine
A3x/3x−6x2
B2/x2−49
2dodaj wyrazenia
A3/x−5 + 1/x+2
B −6/x2+2x + 3/x
3rozwiaz rownanie 2x−1/3−2x=3
wyznacz najwieksza i najmniejsza wartosc funkcji f w przedziale
f(x)= 1/2x2+3x−8 1/3 A={−4,1}
4 podaj zbior wartosci funkcji f okreslonej wzorem f(x)=x2−7x+10 oraz podaj zbior argumentow
dla ktorych funkcja ta osiaga wartosci dodatnie
5 dany jest funkcja okreslona wzorem f(x)= −1/3 x2 napisz wzor funkcji g jako otrzymasz
przesowajac wykres funkcji f o 2 jednostki w prawo wzdloz osi OX: o 3 jednostki do gory wzdloz
osi OY
19 lut 13:38