matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
oblicz sinus kąta
Agnieszka:
Oblicz sinus kąta, jaki krawędź boczna czworościanu foremnego tworzy z jego podstawą.
19 lut 10:58
goldenfille:
sinα=
H
a
b=
2
3
*
a
√
3
2
=
a
√
3
3
a
2
−b
2
=H
2
a policzyć dalej to już sama powinnaś umieć
19 lut 11:25