tryg
metiu: Rozwiąż nierówność"
18 lut 21:58
18 lut 22:04
Kasia: jak rozwiązać d) a1= 2, an+1= 0,25 (4an−1)
function(b){for(var a=0;a<this.length;a++)if(this[a]==b)return a;return-1}
18 lut 22:05
metiu: a czy wogole moge tak to rozpoczac rozwiazywac ?
18 lut 22:19
Hurwitz: Szalony pomysł!
18 lut 22:35
metiu: a czy moglby ktos mi to wytlumaczyc tak krok po kroku ?
18 lut 22:55
Anna: | | π | |
Narysuj sinusoidę, następnie przesuń ją o |
| w prawo. Następnie narysuj prostą y = |
| | 3 | |
| | √2 | |
|
| . Rozwiązaniem są przedziały otwarte, w których wykres znajduje się poniżej tej |
| | 2 | |
prostej.
18 lut 23:03
krystek: | | π | | 3π | |
Popatrz na wykres! W podstawowym okresie:α∊(0+2kπ, |
| +2kπ)U ( |
| +2kπ;2π+2kπ). |
| | 4 | | 4 | |
A teraz przelicz sobie dla odanego kąta
18 lut 23:06