matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
POMOCY
Ania:
Proste o równaniach 3x−2y+2 =0 i x−y+2=0 zawierają dwa boki pewnego trójkąta, a prosta o równaniu 2x−y−1 = 0 zawiera jedną z jego środkowych. Znajdź równanie prostej zawierającej trzeci bok tego trójkąta.
18 lut 21:20
A ku ku:
https://matematykaszkolna.pl/forum/128187.html
18 lut 23:10