Równanie trygonometryczne
Ambryll: Proszę o pomoc. Chodzi o rozwiązanie równania trygonometrycznego ctg(|2x|)=1 (modułowanie po
x). Dzięki.
18 lut 20:50
krystek: | | π | | π | | π | |
I2xI= |
| ⇒ 2x= |
| lub 2x=− |
| |
| | 4 | | 4 | | 4 | |
18 lut 21:51
Hurwitz: Plus okresowość!
18 lut 21:53
krystek: Oczywiście .I wyliczyć X
18 lut 22:04
Kasia: jak rozwiązać d) a1= 2, an+1= 0,25 (4an−1)
function(b){for(var a=0;a<this.length;a++)if(this[a]==b)return a;return-1}
18 lut 22:05
krystek: ?
18 lut 22:06
Kasia: weź trzeci, czwarty i piąty wyraz ciągu określonego wzorem redukcyjnym
d) a1= 2, an+1= 0,25 (4an−1)
a) a1=3, an+1=an−2n
function(b){for(var a=0;a<this.length;a++)if(this[a]==b)return a;return-1}
18 lut 22:07
Kasia: pomozesz mi

function(b){for(var a=0;a<this.length;a++)if(this[a]==b)return a;return-1}
18 lut 22:08