matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
prosze o pomoc
domi:
W trójkącie ABC wysokość poprowadzona z wierzchołka C ma długość 4cm, a tan− gens kąta CAB jest równy 1/3 . Oblicz długość boku AC.
18 lut 20:46
wmboczek:
4/y=1/3 ⇒ y=12 12
2
+4
2
=x
2
19 lut 08:20