f
,monia: odleglosc miedzy K a C w lini prostej wyosi 225km .oblicz jaka bedzie odleglosc miedzy
tymi miastami na mapie w skali 1 ; 200 000
2 kwi 17:22
tim: Zamień 225 km na cm.
2 kwi 17:23
,monia: no i co dalej
2 kwi 17:25
tim: No napisz ile to
2 kwi 17:26
,monia: 225 centymetrów = 0,00225 kilometra
2 kwi 17:28
tim: Odwrotnie..
225 km = ............cm
2 kwi 17:28
,monia: 225 km = 22 500 000 centymetrów
2 kwi 17:30
tim: Skala: 1 cm na mapie to 200 000 cm w rzeczywistości
Nasza odległość: x cm na mapie to 22 500 000 cm w rzeczywistości
x = 22 500 000 * 1200 000
2 kwi 17:34
,monia: dzieki
2 kwi 17:42