Wyznaczyć asymptoty
Karolina: | | 5x3 | |
Wyznaczyć asymptoty funkcji: |
| |
| | x2+4 | |
18 lut 20:24
Aga1: pionowych nie ma , bo D=R
18 lut 20:24
Karolina: Mi wyszła ukośna y=5x... Ale mam wrażenie że coś pokręciłam dlatego wkleiłam tutaj zadanko
18 lut 20:26
Aga1: a=5, dobrze.
b=?
18 lut 20:31
Karolina: b wyszlo mi 0...
18 lut 20:41
Karolina: To dobrze, czy źle?
18 lut 21:36
asy: nom b wychodzi 0
18 lut 21:44
Karolina: Dziekuję

.. Czyli ta funkcja nie posiada innych asymptot, tak?
18 lut 21:53
Hurwitz: Asymptot prostoliniowych nie posiada więcej.
18 lut 23:32