funkcje tryg
Maciek :):

Oblicz pole zacienionej figury
18 lut 19:45
Jolanta: rozumiem,że kat przy A jest prostokątny ?
wtedy wykorzystuijesz zależności kąt 900 i kąt 450 czyli drugi też 450 czyli trójkat
równoramienny ,A ten duży 300 i 60 0
18 lut 19:52
Ania:

| | (2√3 − 2) * 4 * sin 30 o | |
P= |
| |
| | 2 | |
18 lut 19:54
Artur z miasta Neptuna:
|CA| = ctg 30
o * 2
|DA| = tg 45
o * 2
|CD| = |CA|−|DA|
| | |CD| * |AB| | |
P = |
| = |CD| = ... |
| | 2 | |
18 lut 19:54
Aga1: Czy to jest trójkąt prostokątny?
Jeśli tak, to AD=2, bo trójkąt ABD jest równoramienny.
AC=2
√3
CD=AC−AD=2
√3−2
18 lut 19:55
Maciek :): tak, prostokatny
18 lut 19:55
Artur z miasta Neptuna: Aguś −− błąd w polu masz ... nie pomnożyłaś przez |AB|
18 lut 19:57
Aga1: Witam.Czy , tylko na pewno Arturku?
18 lut 19:58
kasia: Artur pomocy
function(b){for(var a=0;a<this.length;a++)if(this[a]==b)return a;return-1}
18 lut 19:59
Jolanta: Maciek pamiętasz te zależnosci długości boków przy katach 90,45,45 i 90,60,30 ?
18 lut 20:00
A ku ku:
| | 1 | |
PBDC= |
| *(2√3−2)*2=........... |
| | 2 | |
18 lut 20:03
Maciek :): dzieki wam wielkie, ostatnie zadanie na dzis

pa pa dziekuje
18 lut 20:06
Jolanta:

b=a
√3
c=2a
w Twoim zadaniu a=AB=2
AC=b=2
√3
BC=c=2a=4
18 lut 20:07