prawdopodobienstwo
maciek: Oblicz prwadopodobienstwo zdarzenia ze przy rzycie dwiema kostkami otrzymamy liczbę podzielną
przez 4.
pomoze ktos?
18 lut 19:23
Artur z miasta Neptuna:
a mógłbyś przepisać całą treść zadania
jak ów liczbę (która ma być podzielna przez 4) otrzymujemy? czy jest ona sumą oczek, różnicą,
iloczynem a może pierwszy rzut to cyfra dziesiętna, a drugi to liczba jednostek.
18 lut 19:24
maciek: To jest cała treśc.
18 lut 19:26
kasia: hej [pomoze mi ktoś w rozwiązaniu zadania
wykaz ze ciag an jest ciagiem rosnacym jeśli n+1/n+3
function(b){for(var a=0;a<this.length;a++)if(this[a]==b)return a;return-1}
18 lut 19:27
Artur z miasta Neptuna:
Kasiu −−− już napisałem Ci o tym
Maciek −−− w takim razie to zadanie nie jest doprecyzowane i nie da się go rozwiązać
18 lut 19:28
maciek:
To jest zadanie z podręcznika matury rozszerzone, a wynik wychodzi 0,25.
18 lut 19:30
kasia: ale ja nie wiem jak dalej coś mi nie wychodzi
function(b){for(var a=0;a<this.length;a++)if(this[a]==b)return a;return-1}
18 lut 19:30
maciek: kurwa, kasia idz se temat załóż, bo sie syf robi
18 lut 19:31
kasia: mam temat ale nikt mi nie chce pomoc

function(b){for(var a=0;a<this.length;a++)if(this[a]==b)return a;return-1}
18 lut 19:32
kasia: a moze ty mi pomozesz

function(b){for(var a=0;a<this.length;a++)if(this[a]==b)return a;return-1}
18 lut 19:35
A ku ku:
zad1 ( dla
maciek)
|Ω|= 6
2=36
A={12, 16, 24, 32, 36, 44, 52, 56, 64}
| | 9 | | 1 | |
|A|= 9 P(A)= |
| = |
| = 0,25 |
| | 36 | | 4 | |
18 lut 19:37
Ania: ale mamy założyć, że ta powstała liczba tworzy się przez co? bo nie jest napisane i poprostu
trzeba przyjąć że pierwsza to dziesiatki a druga to jednosci?
18 lut 19:39
Artur z miasta Neptuna:
Aniu −−− no i właśnie oto mi chodzi ... nie wiadomo jak powstaje ta liczba ... albo to zadanie
nie jest z książki, ale ta książka jest robiona przez jakiegoś absolwenta gimnazium.
18 lut 19:42
Mila: Albo zasłużonego działacza.
18 lut 23:23
Hurwitz: Moim skromnym zdaniem jedyna słuszna odpowiedź na tak "zmyślne" zadanie to 0. Skoro
rzucają kośćmi to nie wypadną liczby

Liczby nie wypadają. One są!
18 lut 23:29