Prosze o pomoc
kasia: wykaz ze ciag an jest ciagiem rosnacym jeśli n+1/n+3
function(b){for(var a=0;a<this.length;a++)if(this[a]==b)return a;return-1}
18 lut 19:21
Artur z miasta Neptuna:
if a
n+1 − a
n >0
then a
n ↗
18 lut 19:25
kasia: i co dalej
function(b){for(var a=0;a<this.length;a++)if(this[a]==b)return a;return-1}
18 lut 19:29
kasia: PMOCY

function(b){for(var a=0;a<this.length;a++)if(this[a]==b)return a;return-1}
18 lut 19:33
Artur z miasta Neptuna:
co ten program ma robić przepraszam bardzo, ale on coś dziwny jest
a = (n+1)/(n+3); n++; b = (n+1)/(n+3)
if(b>a) return 'rosnący'; return 'nierosnący'
18 lut 19:34
kasia: dzieki ale czy mozesz rozwiazac to do konca bo mi dalej nie wychodzi nie wiem jakis glupi wynik

function(b){for(var a=0;a<this.length;a++)if(this[a]==b)return a;return-1}
18 lut 19:35
Artur z miasta Neptuna:
kurwa
| n+2 | | n+1 | | (n+2)(n+3) − (n+1)(n+4) | |
| − |
| = |
| = |
| n+4 | | n+3 | | (n+4)(n+3) | |
| | n2 + 5n + 6 − n2 − 5n − 5 | | 1 | |
= |
| = |
| > 0 dla n∊N+ |
| | (n+4)(n+3) | | (n+4)(n+3) | |
c.n.w.
18 lut 19:37
kasia: a skąd masz n+2

function(b){for(var a=0;a<this.length;a++)if(this[a]==b)return a;return-1}
18 lut 19:38
Artur z miasta Neptuna:
a co to jest a
n+1 

w miejsce 'n' podstawiasz 'n+1'

−−− to są PODSTAWY ciągów. droga
studentko
18 lut 19:43
kasia: nie jestem studentka ale dzieki za rozwiazanie

function(b){for(var a=0;a<this.length;a++)if(this[a]==b)return a;return-1}
18 lut 19:45