granice??
myszaaa: x→1
| | 3x2−12x+11 | |
robie z l' hospitala lim x→1 |
| |
| | 2x | |
18 lut 18:53
myszaaa: i co teraz

18 lut 18:54
Aga1: Za x podstaw 1.i otrzymasz granicę.
18 lut 18:56
Zak z rasy joonów : x
3 − 6x
2 + 11x − 6 = (x−1)(x−2)(x−3)
x
2−1 = (x−1)(x+1)
| (x−1)(x−2)(x−3) | | (x−2)(x−3) | |
| = |
| |
| (x−1)(x+1) | | x+1 | |
więc granica to :
| (1−2)(1−3) | | −1*−2 | | 2 | |
| = |
| = |
| = 1 |
| 2 | | 2 | | 2 | |
18 lut 18:58
myszaaa: | | 3−12+11 | |
przeciez to by było |
| = 1 |
| | 2 | |
18 lut 19:06
myszaaa: o bożeee alez prosty przyklad .... mialam taki na egaminie i nie wiedzilam jak zrobic a taki
prosty był
18 lut 19:08