matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
delta
Lukas:
3x2 − 5x+ 4=6 wyliczenie delty
18 lut 17:45
Lukas:
mc: 3x
2
− 5x+ 4=6 wyliczenie delty
18 lut 17:46
Mareczek:
Δ=25−4(3)(−2)=25+24=49
18 lut 18:43
Aga1:
Zapisz najpierw 3x
2
−5x−2=0
18 lut 18:45