matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
trójkąt
monika:
α=30
o
β=45
o
Oblicz długości odcinków x, y, z i w.
18 lut 17:34
Ania:
6
z
=
sinβ
sinα
w
cosβ=
z
y
sinβ=
z
18 lut 17:37
pomagacz:
y = w
y
sin(α) =
6
x
cos(α) =
6
sin(30
o
) = ... cos(30
o
) = ... sin(45
o
) = ... cos(45
o
) = ...
y
sin(β) =
z
w
cos(β) =
z
sin(β) = cos(β)
18 lut 17:37