wyliczaNIE DELTY
mc: x2 − 4x+4=0
18 lut 17:28
bob: Δ=0
18 lut 17:29
mc: 3x2 − 5x+ 4=6
wyliczenie delty
18 lut 17:32
pomagacz:
licz sam to podstawy
18 lut 17:39
mc: no mi wyszło 49 nie mam pewności
18 lut 17:42
pomagacz:
dobrze
18 lut 18:01
pomagacz:
jak nie masz pewności to korzystaj z WolframAlpha, ale musisz zapisać tak:
ax2 + bx + c
bo jak zapiszesz jako równanie to nie pokaże Delty
18 lut 18:02
guskija: Δ=42−4*(−2)*(−3)
20 maj 20:24
jaBrzoza: x2+x−6
Δ=?
3 cze 15:27
Vizer:
Δ = 12 − 4 * 1 * (−6) = 1 + 24 = 25
3 cze 15:37
Mila:
Takie równanie możesz rozwiązać bez obliczania Δ.
x2 − 4x+4=0⇔
(x−2)2=0⇔
x−2=0
x=2
3 cze 16:05