sin i cos
kam: Znajdź miarę kąta ostregox, dla którego jest spełniony warunek √3 + sinx√3 = cosx +1
18 lut 16:27
Artur z miasta Neptuna:
tam jest:
| √3 + sin x | |
| = cos x + 1  |
| √3 | |
jeżeli tak to:
⇔
√3 + sin x =
√3cos x +
√3 ⇔ sin x =
√3cos x ⇔ tg x =
√3 ⇔ x = ....
18 lut 16:31
kam: wlasnie tak ma wyjsc 60 stopni ale powiedz mi jeszcze skad wiedziales ze √3cosx ⇔= tgx = √3
?
18 lut 16:39
Artur z miasta Neptuna:
| | sin x | |
podzieliłem przez cosx −> |
| = √3 ⇔ tg x = √3 |
| | cos x | |
18 lut 16:42
kam: aha dobra dzieki
18 lut 16:47