matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
.
matma:
Objętość tego stożka wynosi?
18 lut 15:05
joł jołaj:
5 = tworząca stożka? Jeżeli tak to : 3
2
+ h
2
= 5
3
h = 4
π*r
2
*h
V =
3
π*9*4
V =
3
V = 12π j
3
18 lut 15:08
joł jołaj:
sorry, błąd w 3 linijce 3
2
+ h
2
= 5
2
18 lut 15:24
matma:
dzięki
18 lut 15:39