matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz.
Beata:
(21−12√3):(2√3−3)
2
=
18 lut 14:38
Ania:
1
18 lut 14:44
Beata:
hej a moglabys do tego zadania napisac krok po kroku jak sie to oblicza? bo mi wychodzi jakis kosmos..
18 lut 20:52
Mila:
21−12
√
3
=
(2
√
3
−3)
2
21−12
√
3
=
4*3−12
√
3
+9
18 lut 20:59