matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
przekrój osiowy stożka
Agnieszka:
Proszę o pomoc Bedę wdzieczny. Przekrój osiowy stożka jest trójkątem równobocznym a jego objętość wynosi 9
√
3
cm
3
. Oblicz promień podstawy stożka
18 lut 13:42
Mila:
a=2r H= r
√
3
1
π*r
2
*H=9
√
3
/*3
3
π*r
2
*r*
√
3
=27
√
3
dokończ
18 lut 15:33