Kula
Marek: Zadanie na prace klaswą z przygotowania którego nie potrafię zrobic ucze sie ucze i tak nie
rozumiem rozwiaze mi ktoś te zadanko :
W sześcianie o krawędzi 10cm znajduje się kula styczna do ścian tego sześcianu. Oblicz objętość
i pole powierzchni tej kuli.
18 lut 12:40
Zak z rasy joonów : r
kuli = 5
P
p = 100
18 lut 12:42
Ted: więc jaki promień ma ta kula

?
Skoro znasz promień ... to może być coś prostszego

? −
18 lut 12:42
Marek: a możesz rozpisać jak rozwiązałeś całe to zadanie bo ja zbytnio i tak nic nie czaje
18 lut 12:45
Anka: Witam bardzo prosze o pomoc wydaje sie latwe a nie wiem jak zabrac sie za to zadanie:
Funkcja liniowa f(x)=(|a−1|−3)x jest malejaca wtedy i tylko wtedy, gdy:
A) a∊(−4,2)
B) a∊(−∞,4)
C) a∊(−2,4)
D) a∊(−∞,−2)∪(2,+∞).
musze to uzasadnic
18 lut 19:46
Anka: Witam bardzo prosze o pomoc wydaje sie latwe a nie wiem jak zabrac sie za to zadanie:
Funkcja liniowa f(x)=(|a−1|−3)x jest malejaca wtedy i tylko wtedy, gdy:
A) a∊(−4,2)
B) a∊(−∞,4)
C) a∊(−2,4)
D) a∊(−∞,−2)∪(2,+∞).
musze to uzasadnic
18 lut 19:46
Aga1: Funkcja malejąca, gdy
Ia−1I−3<0
Ia−1I<3
−3<a−1<3
−2<a<4
Odp.c.
18 lut 19:49
Anka: Aga1 bardzo Ci dziekuje za pomoc od Anka z zad z funkcji
19 lut 17:31
Anka: Bardzo dziekuje za pomoc dla Aga1
19 lut 17:32