odleglosc prostej od pkt
t@mi: w ukladzie wspolrzednych dana jest prosta k ktora przechodzi przez pkt A(2,0) B(5,4) oraz
punkt C nie nalezacy do prostej k, C(−4,2). Oblicz odległosc punktu C od prostej k.
Oblicz pole trojkata ABC jesli A(−1,−4) i B(5,4)
2 kwi 14:27
t@mi: w ukladzie wspolrzednych dana jest prosta k ktora przechodzi przez pkt A(2,0) B(5,4)
oraz
punkt C nie nalezacy do prostej k, C(−4,2). Oblicz odległosc punktu C od prostej k.
Oblicz pole trojkata ABC jesli A(−1,−4) i B(5,4)
2 kwi 19:46
Mickej: wyznacz równanie prostej z przechodzącej przez te 2 punkty A i B a następnie odległość
oblicz z wzoru jest w zakładce z lewej strony geometria analityczna
2 kwi 20:01
t@mi: odleglosc pkt od prostej mam policzona tylko mam problem z 2 czescia z tym trojkatem
2 kwi 20:16
Mickej: wyznacz prostą przechodzącą przez A B te drugie następnie oblicz odległość pomiędzy nimi
czyli długość boku następnie odległość prostej od C i to bedzie wysokość i tyle
2 kwi 20:18
t@mi: dzieki wielkie, wyszlo mi
2 kwi 20:33
La Volpe: oblicz pole trójkąta ABC, jeżeli A=(−1,0) B=(0,5) C=(4, −3)
13 cze 19:31