f tryg
kam: sin2 α + cos2 α = 1
(√2 − √22)2 + cos2 α = 12
pomoże ktos to rozwiazać bo mi ciągle wychodzi zły winik a ma wyjsc cosα = √2 + √22
18 lut 11:54
Hurwitz: Podnosisz do kwadratu przenosisz na prawą i masz
cos2a=2+√24, czyli
cosa=√2+√24 lub cosa=−√2+√24
18 lut 11:57
kam: a mam taka prosbe jakby ci sie chcialo to wszystko po kolei rozpisac
18 lut 12:28
kam: i dlaczego tam nie uwzględniłeś 1?
a jak podnosze
√2− √2 to dlaczego tam jest + a tamtej drugiej 2 nie pierwiastkuje skoro
jest + a nie − ..

kurcze takie proste a sie strasznie w tym poplatałam
18 lut 12:32