matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
granice
egzamin:
lim x
2
+x−12 x→−4 x
2
+5x+4 te równania to jest jeden ułamek pomoze ktos
?
18 lut 00:30
Zak z rasy joonów :
x
2
+ x − 12 = (x+4)(x−3) x
2
+ 5x + 4 = (x+4)(x+1)
(x+4)(x−3)
lim
(x+4)(x+1)
−7
7
lim U{(x−3)(x+1) =
=
−3
3
zgadza się ?
18 lut 01:44
Trivial:
ok.
18 lut 01:56