aaa
pewnie proste: Czy √94 można zapisać jako 84 ?
17 lut 21:45
pewnie proste: przepraszam, jako 34?
17 lut 21:45
Artur z miasta Neptuna:
niee nie można
natomiast
wiesz, że:
√94 = |92| = 92 = (32)2 = 34 < 84
17 lut 21:46
pewnie proste: chodzi mi o to, że moge to zapisać pod pierwiastkiem jako 38 a potem jako 38/2 i czy moge to
skrócić? Wtedy mi wyjdzie 34
17 lut 21:48
Zak z rasy joonów : √94 = √9*9*9*9 = √9 * √9 * √9 * √9 = 3 * 3 * 3 * 3 = 34
17 lut 21:48
Artur z miasta Neptuna:
możesz zapisać:
√94 = 92 lub = √38 ... to jest to samo
17 lut 21:51
pewnie proste: czyli wygląda na to, że mogę?
17 lut 21:51