macierze
egzamin: jezeli mam takie zadanie to wszedzie musze liczyc wyznaczniki

? mozna to jakos uproscic zeby
było mniej liczenia

?
| ⎧ | x+y−z+t=−z | |
| ⎜ | | |
| ⎜ | 2x−3z+2t=−4 | |
| ⎨ | |
|
| ⎜ | −3y+z−t=5 | |
| ⎜ | | |
| ⎩ | x+y+z+t=2 | |
17 lut 21:33
Artur z miasta Neptuna:
metoda Gaussa
17 lut 21:38
egzamin: w pierwszym równaniu ma byc na koncu =−2 a nie jak jest u góry −z

!

?
17 lut 21:39
Artur z miasta Neptuna:
w pierwszym równaniu masz x+y−z+t = −
z 
Jeżeli jest tam liczba, to W
3 − W
1 −> masz
wyliczony 'z'
17 lut 21:39