pomózcie
sara: hej

mam mały problem,razem z moja koleżanka mamy pomóc naszej drugiej koleżance troche sie pouczyc
bo miała na półrocze zagrozenie noi prosiłabym o jakies fajne zadania z poleceniami o obwodach
np.prostokatu
17 lut 20:42
sara: halo pomóżcie
17 lut 20:45
olka: Skarbie, musisz powiedzieć, jaki poziom− która klasa?
17 lut 20:47
sara: 5 klasa
17 lut 20:49
olka: Same obwody? Różnych figur?
17 lut 20:50
sara: i obliczenia tych obwodów i jeszcze polecenie do tego zadania
17 lut 20:50
Basiek: Zad.1. Podaj wzór na obliczenie pola powierzchni:
a) Trójkąta........................................
b) Trapezu...................................
c) Równoległoboku ...........................
Zad. 2. Oblicz pole powierzchni trapezu mając dane:
a=12 cm
b=1 dm
h=5 cm
Zad.3. Oblicz pole powierzchni trójkąta mając dane:
Podstawa = 7 cm
Wysokość = 6 cm
Zad. 4 Oblicz pole powierzchni równoległoboku
mając dane:
Podstawa =2,4 dm
Wysokość= 12 cm
Zad. 2. Oblicz pole powierzchni trapezu mając dane:
a=14 cm
b=1 dm
h= 6 cm
Zad.3. Oblicz pole powierzchni trójkąta mając dane:
Podstawa = 8 cm
Wysokość = 6 cm
Zad. 4 Oblicz pole powierzchni równoległoboku mając dane:
Podstawa =2,2 dm
Wysokość= 8 cm
Coś jeszcze wygoogluję
17 lut 20:55
sara: dzięki
17 lut 20:56
sara: a ty Ola co tam masz?
17 lut 20:56
Basiek: Hm, w sumie nic

Pomyliłam nicki.
17 lut 20:57
sara: aha to dzieki

chyba jestes dobra z matmy?
17 lut 21:00
17 lut 21:01
sara: fajnie dzieki

a gdzie to znalazłas?
17 lut 21:02
Basiek: chomikuj.pl

Tam jest wszystko
17 lut 21:03
sara: dzięki

a do której klasy chodzisz jesli mozna wiedziec?
17 lut 21:07
Basiek: 3−ciej

LO.
17 lut 21:09
sara: aha to fajnie moja kuzynka tez

ok ja njuz musze konczyc:(
dzieki za wszystko
17 lut 21:11
Basiek: Nie ma sprawy

Paaa.
17 lut 21:12
sara: jescze raz dziękuje

pa
17 lut 21:12