mam pkt?
wojtek: witam, wlasnie wracam z egzaminu eksternistycznego z matmy. chce sie dowiedziec czy dobrze
rozwiazalem zadanie, pomoze ktos?
Dany jest stozek o objetnosci V=32π i wyskokosci h=6 . oblicze pole boczne tego stozka.
32π=2πr
2 /:2
16π=πr
2
4π=πr /π
4=r
licze l z pitagorasa
6
2+4
2=l
2
l
2=52
l=2
√13
Pb=π * 4 * 2
√13
Pb=8
√13π
będe mial jakies punkty? jak myslicie? czy wszystko źle zrobiłem..
17 lut 20:02
konrad: dobrze jest
tylko tutaj tak trochę nie po kolei jest:
16π=πr2
4π=πr /π
4=r
powinieneś raczej tak zapisać
16π=πr2 \π
16=r2
4=r
17 lut 20:10
wojtek: jak myslisz, uznaja mi to? zadanie za 4pkt to bylo
17 lut 20:17