matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
,
i.:
wykaż, że
√
3−2
√
2
−
√
2
jest liczbą całkowitą
17 lut 19:54
konrad:
√
3−2
√
2
=
√
1−2
√
2
+2
=
√
(1+
√
2
)
2
= |1+
√
2
|= 1+
√
2
1+
√
2
−
√
2
=1
17 lut 19:57