Rozwiąż nierówność
Saturas: | | 2 | | 2 | |
Rozwiąż nierówność ( |
| )x2 ≥ (√ |
| )x |
| | 3 | | 3 | |
17 lut 17:48
konrad:
√2/3=(2/3)1/2 ⇒ √2/3x=(2/3)x/2
17 lut 17:50
Saturas: Przepraszam ale podałem błąd przez swoją nieuwagę.
| | 2 | | 3 | |
Rozwiąż nierówność ( |
| )x2 ≥ (√ |
| )x |
| | 3 | | 2 | |
17 lut 17:54
Zak z rasy joonów :
bo zakładam że pierwsza potęga to x
2 a nie x2
17 lut 17:57
Zak z rasy joonów : ≤ oczywiście.
17 lut 17:57
konrad:
√3/2=(3/2)1/2=(2/3)−1/2
17 lut 17:58
Saturas: owszem potega x2
17 lut 17:58
17 lut 18:00
Saturas: Dzięki
17 lut 18:03