wielomian
rozszerzenie: wielomian do rozwiązania w(x)=−16x4+250x
w(x)=−16x4+250x
17 lut 16:24
rozszerzenie: w(x)=−16x4+250x
17 lut 16:26
rozszerzenie: Proszę o pomoc, nie długo poprawa ze spr. banie dostałem niestety.
17 lut 16:28
Ania: x(−16x
3 + 250) = 0
| | 5 | | 5 | |
x = 0 v x = |
| v x=− |
| |
| | 2 | | 2 | |
o ile się nie mylę..
17 lut 16:28
rozszerzenie: czekaj ale takie jest polecenie
Zapisz wielomian w postaci iloczynu czynników najniższego stopnia.
17 lut 16:29
Mila: 2x*(125−8x3 ) =2x *(5−2x) *(25+10x +4x2)
17 lut 16:30
rozszerzenie: *(gwiazdka) do jest do 2−giej potegi ?
17 lut 16:31
rozszerzenie: a nie '*' to mnożenie ok
17 lut 16:32
rozszerzenie: widzę ze wzór skróconego mnożenie
ok ok dzięki wielkie już rozumiem
17 lut 16:33
Mila:
17 lut 16:35