matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Wielomiany
soldier:
WITAM potrzebuje pomocy
BARDZO WAŻNE WIELOMIANY Zapisz wielomian w postaci iloczynu czynników najniższego stopnia. w(x)=−16x
4
+250x w(x)=x
3
+9x
2
+27x+27
17 lut 16:16
Mila:
x
3
+9x
2
+27x+27 =(x+3)
3
17 lut 16:32
rozszerzenie:
dziękuję
17 lut 16:34