x
Kłeszczyn: f'(x)>0 gdy x∊(−∞.1) i (5,+∞) ; f'(x)<0 gdy x∊(1,5) , f'(1)=(5)=0
a) funkcja f ma w jednym punkcie minimum lokalne (TAK / NIE)
17 lut 15:27
konrad: tak
17 lut 15:34
Kłeszczyn: jesteś pewny?
17 lut 15:39
Kłeszczyn: na egzaminie miałem zaznaczone TAK i miałem źle.. nie moge dojść dlaczego
17 lut 15:42
konrad: tak, dla x=1 masz maximum lokalne, dla x=5 minumum lokalne
17 lut 15:43
Aga1: Nie dowierzasz? Zadanie było rozwiązywane.
Przecież nauczycielka też człowiek i mogła się pomylić.
17 lut 15:45
Kłeszczyn: Pani Doktor na Uniwersytecie

na egzaminie nie powinna sie mylić.
17 lut 15:48
Aga1: I co z tą wiedzą zrobisz?
17 lut 15:53
konrad: trzeba się było jej zapytać dlaczego jest źle
17 lut 15:55