pomoc
wojtek: za 2h mam egzamin z matmy, potrzebuje pomocy z jednym zadaniem
www.bip.cke.edu.pl/bipdownload.php?id=865
(otwiera sie w adobe reader, str29)
zadanie 21. .. chodzi mi o narysowanie tego wykresu, nie moge tego zrozumiec.. choc z
funkacjami radze sobie w miare dobrze.. prosze o pomoc
17 lut 12:08
wojtek: zamiast tego dziwnego znaczku w linku "bip" wstawcie ""
17 lut 12:10
wojtek: nie prepraszam, bo bip w linku jest takie małe d, za niego wstawcie znak _
17 lut 12:11
Vizer: dla x<−1 rysujesz g(x)=−1
dla −1≤x≤1 rysujesz g(x)=2x+1
dla x>1 rysujesz g(x)=3
17 lut 12:17
wojtek: tak, ale mnie chodz o to jak jak te punkty pozaznaczac? zawsze jak mialem np. funkcje y=2x+5 to
rysowalem sobie tabelke i pod x podkladalem dwie dowolne liczby i liczylem i dzieki temu
moglem narysowac prostą. Nie moge tego pojąć jak to zrobć w tym przypadku
17 lut 12:23
Vizer: W tym przypadku dziedzina dla g(x)=2x+1 wynosi <−1,1>, i rysujesz ten wykres tylko w tym
przedziale, najlepiej wybrać punkty krańcowe i zrób sobie tabelkę zaczynając od x=−1 i kończąc
na x=1.
17 lut 12:40