matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
P
MONBIE:
NAPISZ WZÓR FUNCJI KWADRATOWEJ W POSTACI OGÓLNEJ WIEDZĄC ZE PARABOLA MA WIERZCHOŁEK W PUNKCIE W=(1,−4) ORAZ A=1/2
2 kwi 10:37
Bogdan:
Napisz wzór funkcji w postaci kanonicznej uwzględniając wierzchołek W = (1, −4), podaj wynik
2 kwi 11:02