matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Układ równań
Jacek:
Zadanie z gimnazjum Zapisz dowolny układ równań, który spełnia para liczb x=2 i y=4 oraz para x=−1 i y=0
16 lut 23:15
kiki:
dla x=2 i y=4 2x+4y=20 x+y=6
16 lut 23:44
kiki:
dla x=−1 y=0 −2x−5y=2 3x+2y=−3
16 lut 23:49