bryły obrotowe
Asia: objętość kuli K1 jest 125 razy wieksza od objętości kuli K2. Ile razy pole powierzchnijest kuli
K1 jest większe od pola powierzchni kuli K2 ?
Kurcze pomóżcie, nie mam pojęcia od czego zacząć
16 lut 23:07
Zak z rasy joonów : 25
16 lut 23:09
Zak z rasy joonów : zgadłem?
16 lut 23:09
Tragos: V
1 = 125V
2
| | V1 | | 125V2 | |
k3 = |
| = |
| = 125 |
| | V2 | | V2 | |
k = 5
| | P1 | |
k2 = |
| = 5 2 = 25  |
| | P2 | |
16 lut 23:09
bmw 316i: wiem ze 25 razy, tak jak to ze srednica jest wieksza 5 razy z 5
2=25, 5
3=125, ale dlaczego to
nie Ci nie powiem bo nie znam wzorow
16 lut 23:10
bmw 316i: no i kolega mnie wyprzedzil, damnit
16 lut 23:10
A ku ku:

dla
bmw316i
16 lut 23:12
Asia: wynik się zgadza, dziękuję wam bardzo

!
16 lut 23:22