funkcje trygonometryczne
agata1: Nie wiem nawet od czego zacząć.
Dana jest funkcja f(x)=cosx−√3sinx
a)naszkicuj wykres funkcji
b)rozwiąż równanie f(x)=1
16 lut 22:55
mix: Powiem szczerze ze bym pomógł ale tez nie wiem od czego zacząć
16 lut 23:00
Tragos: | | 1 | | 1 | | √3 | |
f(x) = 2 * |
| (cosx − √3sinx) = 2( |
| cosx − |
| sinx) = |
| | 2 | | 2 | | 2 | |
2(sin30
0cosx − sinxcos30
0) = −2(sinxcos30
0 − sin30
0cosx) = −2sin(x + 30
0) = −2sin(x +
16 lut 23:02
agata1: Jezeli sie jeszcze można spytać Targos, co się stało na początku drugiej linijki? bo za bardzo
nie rozumiem.
16 lut 23:09
Tragos:
16 lut 23:10
agata1: Dzięki
16 lut 23:32