matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
funkcja wykładnicza
tępak^n:
dla jakich wartości parametru m funkcja f jest rosnąca? zadanie z funkcji wykladniczej f(x)=(1−4m)
−x
rosnąca gdy a>1 y=a
x
ale co zrobić z tym że jest a
−x
?
16 lut 21:15
krystek:
1
f(x)=(
)
x
(1−4m))
16 lut 21:17