matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Znajdź równanie prostej k
Komi:
Witam prosiłbym o pomoc w zadaniu : 1)Prosta k przecina oś OY w punkcie P=(0,7)i jest prostopadła do prostej o równaniu y=0,4x+0,6. Znajdź równanie prostej k
16 lut 20:42
a:
y=ax+b, z punktu P wynika b=7
5
z prostopadłości a=−
2
16 lut 21:33