stożek
JACK96: proszę o pomoc ws porzedniego zadania dot.stożka oblicz prosze
16 lut 19:54
JACK96: i jeszcze jedno zadanko

ole powierzchni bocznej stożka jest cztery razy większa od pola podstawy .Obwód przekroju
osiowego stożka jest równy 30.Oblicz objętość i pole powierzchni całkowitej tego stożka.
16 lut 19:59
JACK96: Pole powierzchni bocznej stożka jest cztery razy większa od pola podstawy .Obwód przekroju
osiowego stożka jest równy 30.Oblicz objętość i pole powierzchni całkowitej tego stożka.
16 lut 20:42
a:
πrl=4πr2
l=4r
2l+2r=30
l+r=15
4r+r=15
r=3
l=12
h=....Pitagoras
16 lut 21:38
JACK96: Może ktos mi to wytłumaczyć
17 lut 16:05