matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Przesuwanie funkcji
Anna:
Narysuj wykresy funkcji: a) y=f(x+2) b) y=f(x)−3 c) y=f(x−1)+2
16 lut 18:56
a:
a) Przesuwasz w 2 w lewo b) Przesuwasz o 3 w dół c) Przesuwasz o 1 w prawo i 2 w górę.
16 lut 18:57